تبلیغات
اندیشه شیمی - محاسبه PH
 
اندیشه شیمی
علم شیمی، علم زندگی است
دوشنبه 30 خرداد 1390 :: نویسنده : مهران نادری
محاسبه PH



اسیدها وبازها دو دسته ی معروف از مواد شیمیایی را تشكیل می دهند كه كنار

مواد خنثی خود نمایی میكنند اسید ها معمولا ترش مزه اند و در ابتدای فرمول

شیمیایی آنها  یك یا دو اتم هیدروژن وجود دارد برای مثال سولفوریك اسیدH2SO4 

 بازها نیز مزه ای تلخ دارند و در انتهای فرمول شیمیایی آنها یك یا چند گروه

 هیدروكسید OH وجود دارد برای مثال سدیم هیدروكسید NaOH  و نام دیگر این مواد

 بازی ، مواد قلیایی است.


به ادامه مطلب مراجعه کنید . . .

 از اسید های خوراكی می توان سركه ، افشره پرتقال و افشره گوجه فرنگی و

حتی نوشابه های گازدار و یا آب باران را نام برد .و از باز ها ی آشنا می توان

صابون ،آب دریا ، شیر منیزی ، پاك كننده ها و مایع سفید كننده را نام برد حتی

 مایع درون پوست پرتقال نیز یك باز به شمار می آید . برای شناسایی اسید ها و

باز ها روشهای متفاوتی وجود دارد :



روش اول :


 برخی از بازها و اسید های خوراكی را با توجه به مزه آنها می توان از هم تشخیص داد.



روش دوم:



استفاده از شناساگر ( معرف ) ها ، شناساگرها مواد طبیعی یا شیمایی هستند

كه با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته از مواد را از

 یكدیگر متمایز می سازنند.



شناساگر های طبیعی :



 در گذشته از عصاره گل یا  میوه گیاهان برای شناسایی اسید ها و بازها از یكدیگر

 استفاده می كردند.مثلا از عصاره كلم سرخ ، گلبرگ های گل بنفشه ، گلبرگ های

گل سرخ  ، كه آنها را روی یك قطعه ای از یك كاغذ كشیده تا قرار گیرد  و با

 پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد كه این عامل شناسایی

مواد از یكدیگر بود.

                                                    



شناساگرهای شیمیایی:


از شناساگرهای شیمایی می توان لیتموس (تورنسل) ، فنول

 فتالئین و متیل اورانژ(متیل نارنجی) را را نام برد.جدول زیر تغییر رنگ این سه شناساگر

را در محیط اسیدی و بازی نشان می دهد.

شناساگر

رنگ در محلول های مختلف

خنثی

اسیدی

بازی

لیتموس

بنفش

سرخ

آبی

فنول فتئالین

بی رنگ

بی رنگ

ارغوانی

متیل نارنجی

نارنجی

سرخ

زرد


روش سوم:



 استفاده از عامل PH ( پی اچ). PH مقیاسی است كه در مای اتاق گستره ای از صفر

تا 14 را در بر می گیرد با این عامل هم اسید ی یا بازی بودن محلول ها و هم

 میزان اسیدی یا بازی بودن را می توانیم مشخص كنیم.  PH در واقع منفی

 لگاریتم غلظت یون هیدرونیوم است كه توسط دانشمندی به نام سورن پیتر

 لاریتس سورن سن  زیست شیمی دان دانماركی نهاده شد .

PH = - Log[ H3O+]


آب خالص ومحلول ها خنثی مانند آب نمك ،آب قند دارای PH برابر 7 اند و محلول های

اسیدی PH كمتر از 7 و محلول های بازی PH بیشتر از 7 را دارند. در اسیدها هرچه

مقدار PH كمتر باشد قدرت اسیدی بیشتر و در بازها هر چه PH بیشتر باشد قدرت بازی بیشتر است.

                                                          

PH محلول ها را می توان به كمك كاغذ های PH  سنج یا به كمك دستگاه PH سنج دیجیتالیسنجید.





نوع مطلب : شیمی عمومی، 
برچسب ها :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

 
 
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است |طراحی : پیچک
 


قالب میهن بلاگ

download

قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

قالب بلاگ اسکای

قالب پرشین بلاگ

اخلاق اسلامی

قالب وبلاگ